Prečo sme chorí ? Ktoré zásadné faktory sú za to zodpovedné ?

 Vedomosť = možnosť zmeny

Prevencia choroby je v naších rukách okrem genetických predispzícií, sú faktory ktoré  musíme poznať aby sme jej vedeli predchádzať :

  • Voľbou nekvalitných surovín, telo nemôže tvoriť kvalitné tkanivá
  • Nezdravé tkanivá sú napádané  bakteriámi, parazitmi  a vírusmi - ktoré ale zdravé tkanivá nenapádajú

Primárne príčiny choroby :

  • Acidóza - magnet na choroby ( onkologické, diabetes, kardio-vaskulárne  ochorenia, artritída )
  • Nedostatok potrebných živín - vitamínov, minerálov a enzýmov
  • Nízka hladina antioxidantov v tkanivách a v krvi
  • Nedostatočný pitný režim  a jeho pravidelnosť
  • Zanesené hrubé črevo odpadom a parazitmi
  • Znížená imunita 

Nikdy  nie je  neskoro  

Spúšťacím faktorom je myseľ. Všetky rozhodnutia naše zdravie podporujú alebo ho ničia. Hnev, strach, stres, pracovná vyťaženosť. Spôsobujú prekyslenie organizmu . V prekyslenom prostredí  nastáva narušenie bunkovej membrány voľnými radikálmi, následkom čoho sa znižuje schopnosť organizmu prijímať vitamíny, minerály ako aj schopnosť opravovať poškodené bunky a ťažké kovy.

Vinníkom sú toxíny nahromadené v hrubom čreve a nimi zabezpečený nedostatok živín. Tieto toxíny telo nie je schopné samo odbúravať preto je nutné toxíny odstrániť . Organizmus sa oslabuje a choroby dostávajú zelenú.

Odstránenie, očista a reštart organizmu pozostáva z 3 fáz:

  • Vylúčenie kyselín rozpustných aj novovzniknutých - kyseliny je potrebné z tela odviesť von pomocou čistiacich štiav ( púpava,  pestrec mariánsky ), nevyhnutného pitného režimu ( čaje, vodu, zeleninové šťavy) a zásaditými kúpeľmi. Potreba čo najviac odľahčiť pečeň, črevá a obličky.
  • Neutralizácia aktivovaných kyselín pomocou zásad - prekyslenie je obrovskou záťažou a jeho následok sa prejaví v podobe demineralizácie - dlhodobo strácané cenné minerálne látky. Narušuje sa endokrinná sústava, krvný tlak, kazivoť zubov, bolestivosť kĺbov.  Musí nastať remineralizácia nielen zásaditou stravou ale aj extra výživovými doplnkami
  • Rozpustenie viazaných kyselín  - sú uložené v podobe nestrávených zvyškov  - odpadov ako aj v tukových zásobách. Doležitý príjem chlorofylu čím sa viazané kyseliny uvolnia a je možné ich vylúčiť.
  • Obnova zdravia

Na liečbu degeneratívných ochorení je extrémne nutné venovať pozornosť týmto zásadam dlhodobo.

10  KROKOV ZASTAVUJÚCICH PREKYSLENIE

  1. Zázvor - 2 PL nastrúť, zaliať litrom horúcej vody a piť počas dňa.
  2. Chlorofyl - prírodný alkalizátor nachádzajúci sa v Cholrella pyrenoidosa, spirulina a mladý jačmeň. Ráno nalačno prijať 3g s 0,5 l vody.
  3. Enzými - zaradiť ovocné štavy na desiatu a zeleninové smothie na olovrant.
  4. Zinok - zosilňuje odbúravanie kyselín, denne minimálne 25 mg.
  5. Ryža - odstraňuje kyselinu močovú z kĺbov - dôležité po konzumácii ryže 2 hodiny nič neprijímať .
  6. MMS - mineral miracle suplement - zlúčenina dioxidu chlóru - posilňuje alkalizáciu tým že pôsobí na kyslíkový katalizátor, denne užiť 3 kvapky.
  7. Dostatok pohybu  a hlboké dýchanie - nutnosť dostať do tela čo najviac kyslíka ktorý alkalizuje krv, tým že sa z tela odstraňuje oxid uhličitý.  Výdych musí byť 2x dlhší ako vdych.
  8. Bylinné čaje po jedle - kyseliny sa vylučujú obličkami, príprava zmesi : brezové listy, žihľavové, šalviové listy po 20g, fenikel a púpava po 10 g - na jednu šálku použijeme 1 kávovú lyžičku ktorú zalejeme horúcou vodou a scedíme po 5 minútach.
  9. Zásaditý kúpeľ - potreba vody 38 C s prídavkom 100 g hydroxidu sodného ( soli ) aspoň 30 minút v intervale 2 - 3 x týždenne. Soľ neutralizuje kyseliny.
  10. Príjem zásadotvorných potravín 80% a vynechanie kyselinotvorných potravín - správnym zostavením stravy sa telo zbavuje kyselín, tým rýchlejšie sa dostaví zlepšenie nášho zdravotného stavu.

<

Darujte nám 2% z dane

 

Platba trvalým príkazom

Jednorázová platba

Kontakt

Adresa
Zámocká 8, 811 01
Bratislava

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Tel.: +421 903 427 250