Intoxikácia a detoxikácia organizmu

Príznaky intoxikácie :

  • Chronická zápcha
  • Plynatosť
  • Nadúvanie
  • Nadmerná hmotnosť
  • Častá únava
  • Parazity
  • Opakované bolesti hlavy
  • Zlý dych
  • Časté prechladnutia

Už pri jednom z týchto príznakov organizmus potrebuje  vyčistiť  - DETOXIKOVAŤ

Problém prekyslenia

Nadváha a priberanie sú spôsobené prekyslením.

Dôvod prečo priberáme a prečo majú rôzne diéty za následok jojo efekt je, že sa dostávame do stavu prekyslenia. Mnohé diéty priamo vedú k prekysleniu a hneď ako má naše telo možnosť, zhodené kilá naberie. Na chudnutie má obrovský dopad to, či sa nachádzame v stave vitality, alebo v stave strádania.

Strádanie
Strádanie je stav, kedy si telo radšej drží všetok tuk, aby sa chránilo. Kyseliny, ktoré nestíha vylučovať, sa obaľujú do tuku, aby nemohli narobiť v organizme škodu, kým prídu na rad. Kvôli trvalému prekysleniu ale nebude tak skoro možné sa ich zbaviť Preto postupne pomaličky tuku a kyselín pribúda. Takže aj keď v takomto stave držíte diétu a cvičíte, vaše telo sa bude snažiť udržať si tuk ako ochranu proti kyslým odpadovým látkam Preto ľudia, ktorí si vytvorili vyvážené zásadité prostredie v  tele omnoho ľahšie chudnú.

Vitalita
Stav vitality.

Hneď ako začnete alkalizovať svoje telo, začne sa prepínať do stavu vitality Vitalita je stav, kedy telo vylučuje tuk tak rýchlo, ako je to možné.
Nastáva čas na odbúranie uložených kyselín. Dostáva sa na svoju ideálnu váhu. Pri nadváhe sa tuk stratí a pri podváhe, sa váha upraví na prirodzenú ideálnu váhu. Každopádne budete vyzerať úžasne. Najlepší spôsob chudnutia je chudnúť prirodzene s dlhodobými výsledkami a zdravším telom.

Cez aké orgány detox prebieha ?

Pečeň – čistí krv od od jedovatých zložiek ( od alkoholu po pesticídy) a kde sa stávajú rozpustné a prechádzajú do žlče ---› prechádzajú do čriev.

Črevá – rozkladajú a vstrebávajú potravu do krvného obehu, ak potrava obsahuje veľa priemyselne spracovanej stravy, zápchy a dlhšia prítomnosť toxínv v tele.

Obličky – filtrácia krvi a výroba moču, ktorý odvádza toxíny a odpadové látky vzniknuté z  metabolizmu bielkovín, riadi vodné hospodárstvo.

Pľúca – prebieha tu výmena plynov, problém vysporiadať sa sa so znečisteným ovzduším

Koža – najväčší orgán na tele, pot a mazové žlazy odstraňujú toxíny vznik kožných  problémov.

Lymfatický systém – zabraňuje preniknutie toxínu do krvi, v uzlinách sa tieto jedovaté látky stretávaju s našim imunitným systémom a zabraňujú návrat do krvi.

Čo vedie k prekysleniu ?

  1. Prevaha kyselinotvorných potravín
  2. Kvasné procesy spôsobené nadmerným príjmom cukru
  3. Znečistené životné prostredie
  4. Dlhodobé užívanie liečiv
  5. Dlhodobý chronický stres, málo relaxácie
  6. Nedostatok regenerácie
  7. Nedostatočný pitný režim „ zahusťovanie kyslých odpadov v oraganizme „
  8. Nedostatok vitamínov a minerálov

Ako detoxikovať organizmus ?

Ideálny pomer kyselinotvornej stravy ku zásaditotvornej by mal predstavovať  20 % : 80 %

  • Pohár vody s citrónom predstavuje ideálny štart dňa
  • Zaradiť do svojoho pitného režimu bylinkové čaje
  • Pridávať porciu zeleniny ku každému jedlu
  • Nápocnými sú aj zelené nápoje (morské riasy, zelený jačneň) , ktoré okrem zásaditých minerálov obsahujú aj živé enzými
  • Zásaditotvorná strava 80%

Vhodné potraviny:  Silne zasadotvorné sú himalájska sol, uhorka, kel, morské riasy, špenát, petržlenová vňať, brokolica, klíčky(surové naklíčené strukoviny, obilniny)

Stredne zasadotvorné avokádo, červená repa, paprika, kapusta, zeler, čakanka, cesnak,zázvor,zelená fazuĺka, šalát, cibuľa,redkvička, rucola, paradajka, citrón, limetka, fazuľa, chia semiačka, quinoa

Mierne zasadotvorné sú artičoky, špargla, ružičkový kel, karfiol, mrkva, pažítka, cuketa, pór,hrášok,rebarbora,grepfruit, kokos, pohánka, špalda, šošovica, kozie a mandľové mlieko, zemiaky, väčšina byliniek a korenín, avokádový, olivový, ľanový a kokosový olej.

Choďte na to postupne

Vyskúšajte obmedziť silne kyselinotvorné potraviny ako cukor, alkohol, mäso a mliečne výrobky. Pozrite si zoznam zásadotvorných potravín a nápady ako sa odkysliť.

Zlepšiť pitný režim - podpora činnosti obličiek, zvýšiť príjem horčíka Mg a draslíka K,  minimum vápnika Ca, vykonávať rekreačný šport. Vyhýbať sa veľkej dlhotrvajúcej námahe bez odpočinku (namáhavé športy, prepracovanie) a stresu.

<

Darujte nám 2% z dane

 

Platba trvalým príkazom

Jednorázová platba

Kontakt

Adresa
Zámocká 8, 811 01
Bratislava

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Tel.: +421 903 427 250